Capó, pularda o gall dindi rostits i amb farcit de nadal

Ingredients per a rostir aus de temporada com capó, pularda o gall dindi amb farcit de nadal (catalana):

1 capó, 1 dindi o 1 pularda (net per dins i sencer)
300g de salsitxes
250g de prunes
200g d’orellanes
100g de pinyons
4 pomes
1 litre de brou
2 gots de vi ranci o Xerès sec
200g de llarg de porc
Sal i pebre

Elaboració:

Netegem la peça. La salpebrem per dins i per fora.
Per farcir: tallem les pomes en 4 o 8 trossos i es posen dins la peça ben distribuïdes. Sobre anem posant les salsitxes, les prunes, les orellanes i els pinyons. Ruixem una mica amb vi ranci i tanquem amb uns escuradents. Es pot posar un tros de poma al coll i tancar també amb un escuradents. Un cop farcida la peça, s’unta de llard i es posa bocaterrosa en una cassola de fang. Es ruixa amb el vi ranci i una mica de brou i es cobreix amb paper de forn o d’alumini humit en aigua (perquè no s’enganxi). La deixem coure al forn a 180ºC durant 1h per Kg aproximadament.
Cada 20min la remullem amb el propi suc i anem afegint el brou segons les necessitats. L’última tercera part del temps es posa la peça cap amunt i sense tapar perquè es dori.

Les trobareu al Mercat de la Boqueria i al Mercat de la Concepció.