Foie mi-cuit a la sal

Ingredients per a cuinar foie mi-cuit a la sal:

1 fetge d’ànec fresc desvenat
1 paquet de sal grossa
Conyac o Armagnac o licor al gust
Polsim de sal i pebre
Tòfona o algun fruit sec (opcional)
Vena ample de farmàcia o drap

Elaboració:

Agafar el fetge desvenat. Si no ho està netejar bé de tels i venes, sobretot l’arteria principal que recorre tot el lòbul. Un cop net l’obrim i es salpebre lleugerament. Ratllar la tòfona o posar fruits secs si es vol. Recompondre el fetge formant un bloc. Mullar la vena de la farmàcia en conyac o licor al gust (ben empapada). Cobrir el fetge, com si l’estiguéssim envenant, amb varies voltes i ben apretat. En una safata fonda  del tamany del foie, posar un llit de sal grossa, introduir el fetge envenat i cobrir de sal. Deixar a la nevera entre 4 i 8 hores (segons com agradi de fort). Es pot deixar inclús d’un dia per l’altre. Passat el temps es treu la vena. Es pot rascar, si es vol, una mica la superfície del mi cuit per baixar el gust de sal. Embolicar en paper film. Posar a sobre algun pes (com 2 brics de llet) i deixar a la nevera unes 12 hores. Ja està a punt per consumir. Si no es menja en 2 o 3 dies, es pot congelar a trossos i anar traient segons les necessitats.

Ho trobareu al Mercat de la Boqueria i al Mercat de la Concepció.