Capó, pularda o gall dindi a la catalana amb farcit de nadal

Ingredients:
1 capó 4-5kg, 1 dindi o 1 pularda
300g de salsitxes
250g de prunes
200g d’orellanes
100g de pinyons
4 pomes
1 litre de brou
2 gots de vi ranci o Xerès sec
200g de llarg de porc
Sal i pebre
Polsim de canyella

Elaboració:
Netegem la peça. La salpebrem per dins i per fora.
La farsa: es salteja en una paella amb una mica de llard les salsitxes, les prunes, les orellanes, els pinyons, les pomes trossejades i el vi ranci.
Un cop farcida la peça, s’unta de llard i es ruixa amb el vi ranci. Es posa bocaterrosa al forn en una cassola i es cobreix amb paper de forn o d’alumini humit en aigua (perquè no s’enganxi). La deixem coure al forn a 180º durant 1h per Kg aprox.
Cada 20min la remullem amb el propi suc i si cal, li afegim més brou. L’última tercera part del temps es posa la peça cap amunt i sense tapar perquè es dori.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top