Aviram rostida al forn farcida o sense farcir
Pollastre aire lliure, pintada, pularda, capó, gall dindi, ànec mut…
Ingredients:
– 1 au neta i sencera
– Llard
– 1 got de vi ranci
– Sal
– Pebre
– Herbes aromàtiques al gust
– Es pot farcir al gust amb prunes, orellanes, pinyons, etc.
Elaboració
Untar amb llard l’au i salpebreu per dins i per fora (sigui farcida o no). Untar també amb llard una cassola de fang i posar l’au. Tapar amb paper de cocció i deixar reposar un o dos dies a la nevera amb el pit tocant al fons de la cassola.
Cocció
Col.locar la graella del forn al primer nivell de baix i escalfar al
màxim durant 15 minuts. Posar la cassola tapada amb el
paper de cocció i baixar la temperatura a 150ºC sense
ventilador ni gratinador (només el forn de baix). Calcular 1
hora per quilo d’au. Un pollastre de 2 kgs seràn 2 hores de
forn.
Passat el temps treure la cassola del forn i comprovar que el pit tingui un color daurat. Si encara no ho està, deixar coure uns 10 minuts més. Un cop tenim el pit daurat, girar l’au i afegir 1 got de vi ranci, tornar a tapar l’au i posar al forn uns 20 minuts més. Si ho voleu més daurat, treure el paper de cocció i deixar destapat al forn fins que tingui el color desitjat. Retirar del forn i ja es pot servir.
Bon Profit!
Nota: Es pot farcir al gust amb prunes, orellanes, pinyons, etc.