Aviram rostida al forn farcida o sense farcir

Pollastre aire lliure, pintada, pularda, capó, gall dindi, ànec mut…


Ingredients:

– 1 au neta i sencera
– Llard
– 1 got de vi ranci
– Sal
– Pebre
– Herbes aromàtiques al gust
– Es pot farcir al gust amb prunes, orellanes, pinyons, etc.

Elaboració 1
Enllardar, salpebrar i posar les herbes aromàtiques al gust (si es vol) a l’au. Tapar amb film i reservar al frigorífic mínim 24h.

Elaboració 2

Untar amb llard la cassola de fang (recomanem que siggui alta). Col.locar l’au amb el pit tocant al fons de la cassola (bocaterrosa). Embolacallar amb paper de forn.

Posar la graella del forn al nivell més baix, i escalfar el forn al màxim.

Posar la cassola i baixar la temperatura del forn a 150º/160º sense ventilador ni gratinador, només el forn de baix.
Calcular 1 hora per Kg aproximadament.

Elaboració 3

Passat el temps, treure la cassola del forn i comprovar que el pit de l’au tingui el color desitjat.
Un cop teniu el pit daurat, girar l’au i afegir el got de vi ranci, tornar a tapar i posar al forn uns 20 minuts més.

Si ho voleu més daurat, treure el paper de cocció i deixar destapat al forn fins que tingui el color desitjat.

Retirar del forn i servir a taula.

Bon Profit!

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad