Ous d’ànec estrellats amb tòfona

Ingredients:

4 ous d’ànec AVINOVA

4 patates mitjanes

10 grams de tòfona negra

Oli d’oliva verge extra

Sal

Renteu la tòfona amb aigua freda i fregueu-la suaument amb un raspallet per eliminar la terra i lamineu molt fina. Reserveu-la. 

Peleu les patates, rentar-les i assecar-les. Tallar-les a grills i assaonar-les. Poseu una paella al foc amb abundant oli i escalfeu-ho. Afegiu-hi les patates i fregiu-les fins que estiguin daurades. Retireu-les i deixeu-les escórrer en un plat folrat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’excés de greix.  

Poseu de nou la paella al foc, trenqueu 1 ou d’ànec i fregiu-lo en el mateix oli, fins que la clara estigui quallada. Retireu-lo i repetiu l’operació amb els altres.  

Col·locar els ous d’ànec sobre les patates i trencar-los. Afegir la tòfona laminada i servir. 

Els ous d’ànec són un aliment perfecte, ja que són rics en ferro (2 mg aprox), fòsfor (155 mg aprox.), calci ( 44 mg aprox), potassi (150 mg) i vitamina A, que ajuda a millorar la nostra salut ocular i la nostra visió i també enforteix les nostres defenses, les nostres dents i ossos i combat els radicals lliures.  

Cada 100 grams d’ou d’ànec aporta unes 184 kcal, per això és un aliment recomanat per augmentar els nivells de proteïnes a l’organisme, especialment per a persones que realitzen activitat física amb regularitat. La seva font de proteïnes suposen el 20% de la quantitat diària recomanada. La proteïna es fa servir per a la reparació i el manteniment de les cèl·lules del cos, especialment durant l’embaràs, durant la infància o després d’un exercici intens. 

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad