Ous d’ànec estrellats amb tòfona
Ingredients:
4 ous d’ànec AVINOVA
4 patates mitjanes
10 grams de tòfona negra
Oli d’oliva verge extra
Sal
Renteu la tòfona amb aigua freda i fregueu-la suaument amb un raspallet per eliminar la terra i lamineu molt fina. Reserveu-la.
Peleu les patates, rentar-les i assecar-les. Tallar-les a grills i assaonar-les. Poseu una paella al foc amb abundant oli i escalfeu-ho. Afegiu-hi les patates i fregiu-les fins que estiguin daurades. Retireu-les i deixeu-les escórrer en un plat folrat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’excés de greix.
Poseu de nou la paella al foc, trenqueu 1 ou d’ànec i fregiu-lo en el mateix oli, fins que la clara estigui quallada. Retireu-lo i repetiu l’operació amb els altres.
Col·locar els ous d’ànec sobre les patates i trencar-los. Afegir la tòfona laminada i servir.
Els ous d’ànec són un aliment perfecte, ja que són rics en ferro (2 mg aprox), fòsfor (155 mg aprox.), calci ( 44 mg aprox), potassi (150 mg) i vitamina A, que ajuda a millorar la nostra salut ocular i la nostra visió i també enforteix les nostres defenses, les nostres dents i ossos i combat els radicals lliures.
Cada 100 grams d’ou d’ànec aporta unes 184 kcal, per això és un aliment recomanat per augmentar els nivells de proteïnes a l’organisme, especialment per a persones que realitzen activitat física amb regularitat. La seva font de proteïnes suposen el 20% de la quantitat diària recomanada. La proteïna es fa servir per a la reparació i el manteniment de les cèl·lules del cos, especialment durant l’embaràs, durant la infància o després d’un exercici intens.